مراحل راه اندازی گاوداری صنعتی
ITVET.IR

مراحل راه اندازی گاوداری صنعتی

نویسنده مطلب : مدیر سیستم
1403/7/11
240
+ 2 | - 0

داشتن یک گاوداری می تواند بسیار سودآور باشد و درآمدزایی خوبی برای صاحبش حاصل کند. زیرا از چندین روش متفاوت مانند فروش لبنیات، گوشت گاوها و فروش خود گاو درآمد ایجاد می کند. برای راه اندازی یک گاوداری بایستی طرح تجاری، زمین و پول داشته باشید سپس به کمک مهندس نقشه کش برنامه ریزی کامل برای اجرای دقیق نقشه را انجام دهید تا ساختمان گاوداری آماده بهره برداری شود.

امکانات داخل گاوداری را نیز مهیا کنید و با چندین گاو شروع به کار کنید. به مرور زمان، سود حاصل از گاوداری افزایش می یابد و می توانید تعداد گاوها را افزایش دهید. در مراحل بعدی برای بالابردن سلامت گاوها از دامپزشک متخصص و با تجربه مشورت بگیرید و از او بخواهید به گاوداری شما سر بزند و گاوها را معاینه کند.

همچنین اطلاعات مربوط به میزان علوفه مورد نیاز، ساعات خواب، میزان فعالیت و تحرک گاوها حتما باید طبق نظر او باشد. واکسیناسیون یکی از موارد مهم و تاثیرگذار است و به شما کمک می کند تا سلامتی دام را افزایش دهید.

 

هدف از تاسیس گاوداری را مشخص کنید

وقتی هنوز گاوداری به بهره برداری کامل نرسیده است، هدف از تاسیس گاوداری را تعیین کنید تا بتواند به شما کمک کند دقیقا چه می خواهید و قرار است در دراز مدت به چه هدفی برسید. تعیین کردن هدف از تاسیس گاوداری موجب  سرمایه گذاری اصولی می شود. چون با این کار می توانید، میزان و نوع تجهیزات را به درستی تعیین کنید.

طرح تجاری را همراه با جزئیات بنویسید. تا جایی که ممکن است تمام جزئیات را روی کاغذ بیاورید. به طور عمیق راجع به طرح خود فکر کنید و نقاط قوت و ضعف خود و سایر موارد احتمالی را حتما در نظر بگیرید. تمامی احتمالات و تهدیداتی که منجر به کاهش رتبه کسب و کار شما می شود را یادداشت کنید.

مدل مزرعه ای که دوست دارید در آن گاوداری تاسیس کنید را حتما در نظر داشته باشید. همچنین روش های عرضه محصولات به بازار را بررسی کنید. در قدم بعد، میزان هزینه ای که برای این تاسیس گاوداری در نظر گرفته اید را یادداشت کرده و در مراحل بعدی به سراغ خرید تجهیزات و وسایل بروید.

 

مراحل تجهیز گاوداری صنعتی

 

معمولا گاوداری را با دو هدف تولید گوشت و یا شیر شروع به فعالیت می کنند. برای احداث مزرعه تولید گوشت، نیاز به میزان هزینه کمتری در مقایسه با مزرعه تولید شیر و لبنیات دارد. زیرا در مزرعه های تولید شیر، دامداران سعی می کنند برنامه دقیقی برای گاوها داشته باشند تا حداکثر میزان شیر را تهیه کنند.

در غیر این صورت سرمایه اولیه وارد شده در این کسب و کار  به سوددهی منجر نمی شود و باعث متضرر شدن صاحب گاوداری می شود. برای داشتن گاوهای شیرده، نیاز به رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و غنی است تا گاوها مقدار شیر بیشتری تولید کنند. همین موضوع باعث افزایش هزینه واحدهای پرورش گاو شیری می شود.

آن دسته از گاوداری‌هایی که محصولات لبنی تولید می کنند، تجهیزات بسیار پیشرفته مانند ماشین ها و سالن شیردوشی نیاز دارند. علاوه بر این به مراقبت های بسیار ویژه تیری نیاز دارند تا شیر گاوها کاملا به موقع دوشیده و به بازار عرضه شود. در صورتیکه گاوهای گوشتی تنها به یک سوله برای نگهداری نیاز دارند.

نوع گاوی که قصد دارید آن را پرورش دهید و سپس نگهداری کنید باید مخصوص باشد. گونه های زیادی گاو وجود درد اما بهتر است متناسب با هدف خود گاو مناسب را تهیه کنید. منطقه ای که در آن قصد تاسیس گاوداری را دارید بسیار حائز اهیمت است. چون شرایط آب و هوایی تاثیر بسزایی بر رشد و پرورش گاوها دارد. برای مثال اگر قصد تولید شیر را دارید، گاوهای هلشتاین بهترین نژاد برای این هدف هستند. این گونه قادر است 8 هزار لیتر شیر تولید کند و عمر مفید آن هم 6 سال است.  

 

ساخت گاوداری صنعتی

برای ساخت یی گاوداری مجهز وبا امکانات که بتواند شما ره به هدفتان نزدیک کند وابسته به مکان تاسیس آن است. چشم اندازهایی که برای ایجاد گاوداری در نظر دارید باعث تصمیم گیری می شود. قیمت زمین در نقاط شلوغ و پرجمعیت بالاتر است. اگر قصد دارید در گاوداری وسیعی سرمایه گذاری کنید، مناطق روستایی گزینه بسیار مناسبی است. زیرا علاوه بر صرف هزینه کمتر، مساحت بیشتری را در اختیار می گیرید.  

سعی کنید منطقه ای را انتخاب کنید که دسترسی بهتری به وسایل حمل و نقل عمومی داشته باشد و عواملی مانند تغییرات آب و هوایی و فصلی، پوشش گیاهی منطقه، بازارهای گاو محلی و همچنین توپوگرافی را حتما مدنظر قرار دهید. همه این موارد بر رشد اقتصادی زمین شما اثر می گذارد. پس به همه عوامل دقت کافی داشته باشید.

سعی کنید زمین های آماده که از قبل تجهیزات و وسایل لازم در آنها موجود است را خریداری کنید. چون موجب صرفه جویی در وقت و هزینه شما نیز می شود.

مراحل ساخت گاوداری صنعتی

تغذیه دام

تامین علوفه و تغذیه مناسب برای دام ها یکی از اصلی ترین مواردی است که باید برای آن وقت و هزینه کافی صرف کنید. تغذیه مناسب باعث بهره وری و بازدهی بیشتر می شود. چون توجه به تغذیه دام عامل موفقیت در مدیریت گاوداری است. طبق تحقیقات نشان داده شده بیشترین هزینه مربوط به تغذیه دام است.

گاوها غذای زیادی می‌خورند و باید آن را تأمین کنید. اما تغذیه مناسب به این معنی نیست که غذای زیادی باید به آنها بدهید. بلکه باید غذای باکیفیت برای آنها تهیه کنید.

خوراک دام به دودسته علوفه و کنسانتره تقسیم می‌شود. علوفه شامل یونجه، کاه، سیلو و کنسانتره شامل دانه و حبوبات و ضایعات کارخانه‌ها می‌شود برای کاهش هزینه‌ها می‌توانید علف و یونجه بکارید تا به‌عنوان منبع تغذیه گاوهای خود استفاده کنید. بیشترین غذای آنها یونجه است اما غذاهایی مثل ذرت و غلات نیز به‌خاطر پروتئین بالایی که دارند مفیدترند.

 

نتیجه گیری:

تاسیس گاوداری می تواند موجب رونق اقتصادی برای شما شود.ولی نیاز دارید تا قبل از آن، هزینه های مورد نیاز را به طور کامل برآورد کنید و محل مناسبی برای آن در نظر بگیرید. زمانی سود حاصل از گاوداری شما بالا می رود که بخواهید خط تولید گاو گوشتی را راه اندازی کنید.

 

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید