ضرورت تزریق واکسن به حیوان خانگی

تزریق واکسن به حیوانات خانگی از جمله مهمترین اقدامات مراقبتی جهت جلوگیری از بروز بیماریهای مختلف بدن پت به شمار میآید. حیوانات خانگی همچون انسانها در معرض خطر ابتلا به انواع بیماریها قرار دارند. به همین دلیل شما باید با انجام اقدامات مراقبتی و در نظر گرفتن نکاتی همچون واکسیناسیون حیوانات خانگی احتمال بروز بیماری بدن حیوانات خانگی را کاهش دهید.
با مراجعه به مراکز دامپزشکی معتبری همچون سامانه جامع دامپزشکی کشور میتوانید برنامهریزی مناسبی برای واکسیناسیون حیوان خانگی داشته باشید. در ادامه قصد دارید راجع به ضرورت تزریق واکسن به حیوانات خانگی صحبت کنیم.
در همین رابطه بخوانید: معرفی واکسن های مهم دام
اهمیت واکسیناسیون حیوانات خانگی
واکسنهایی که به بدن حیوانات خانگی تزریق میشوند، حاوی مقادیر زیادی از آنتیژن هستند. آنتیژن در ابتدا ممکن است بیماری خفیفی را در بدن حیوانات ایجاد کند؛ اما جای نگرانی وجود ندارد. چرا که ترکیبات واکسن در واقع با هدف فعال کردن سیستم ایمنی بدن حیوانات به بدن حیوانات خانگی تزریق میشوند.
امروزه با در نظر گرفتن پروتکلهای مراقبت از حیوانات خانگی لازم است حداقل سه دور تزریق واکسن برای این حیوانات انجام گیرد. در کل تزریق واکسن به حیوانات خانگی در حالت کلی نقش و اهمیت بالایی در افزایش سلامت جسمانی و افزایش طول عمر حیوانات خانگی ایفا میکند.
انواع واکسن ویژه حیوانات خانگی
قبل از تزریق واکسن به حیوانات خانگی باید توجه داشت واکسنهای ویژه حیوانات خانگی انواع مختلفی دارد. این واکسنها در دو نوع اصلی و غیر اصلی تولید میشوند:
- واکسنهای اصلی صرف نظر از سن، نژاد، محیط زندگی حیوانات و عادات حیوانات به بدن آنها تزریق میشوند. این واکسنها با هدف جلوگیری از بروز بیماریهای کشنده به بدن حیوانات تزریق شده و انواع مختلفی دارند. معمولا واکسنهایی نظیر هپاتیت، هاری و پارو ویروس از جمله واکسنهای اصلی ویژه حیوانات خانگی به شمار میآیند.
- نوع دیگری از واکسن حیوانات خانگی گروه واکسنهای غیر اصلی هستند. این نوع از تزریق واکسن به حیوانات خانگی با در نظر گرفتن محل زندگی پت، موقعیت جغرافیایی محیط و سبک زندگی حیوانات خانگی انجام میشود. واکسنهای غیر اصلی برای آن دسته از حیواناتی که در معرض بیماریهای جسمانی جدی هستند، تجویز خواهند شد. واکسن ویروس لوسمی و بوردتلا از جمله این واکسنها به شمار میآیند.
مزایای تزریق واکسن حیوانات خانگی
ضرورت تزریق واکسن به حیوانات خانگی به حدی بالا است که برای مراقبت بهینه و افزایش طول عمر حیوان میبایست از فرآیند واکسینه شدن کمک گرفت. شاید سوال ایجاد شود که واکسن زدن به حیوانات خانگی چه مزایایی دارد. در ادامه به مزایای واکسینه کردن حیوانات اشاره خواهیم نمود:
- جلوگیری از ابتلای حیوانات خانگی به بیماریهای مختلف محیطی
- جلوگیری از نیاز به درمانهای پر هزینه و زمانبر در حیوانات
- پیشگیری از منتقل شدن بیماریهای مختلف بین حیوانات خانگی و حتی انسان
- کاهش احتمال ابتلای حیوانات به بیماری هاری و دیستمپر
- افزایش ایمنی جسمانی حیوانات خانگی در برابر بیماریها و ویروسهای خاص و جدید
- تامین آرامش خاطر صاحب حیوانات خانگی با افزایش سلامت جسمانی حیوانات
در حالت کلی باید بدانید حیوانات خانگی در محل زندگی انسان زیست دارند. هر گونه بیماری که جسم حیوانات خانگی را درگیر سازد، میتواند به بدن انسان نیز آسیب برساند. از این رو باید با در نظر گرفتن ضرورت تزریق واکسن به حیوانات خانگی در بازه زمانی منظم حیوانات واکسینه شوند.
عوارض تزریق واکسن به حیوانات خانگی
اگرچه تزریق واکسن به پت اهمیت فوقالعادهای در حفظ سلامت حیوانات دارد؛ اما ممکن است عوارض کوتاه مدتی نیز ایجاد کند. اگر شما به مراکز معتبر دامپزشکی مراجعه نمایید، در مورد خطرات احتمالی تزریق واکسن به پت اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد.
باید اشاره کنیم فرآیند واکسیناسیون حیوانات خانگی عارضه جدی ایجاد نمیکند. با این حال در مواردی آلرژی خفیف و حساسیت کوتاه مدت نسبت به ترکیبات واکسن گزارش میشود. برخی از عوارض شایع تزریق واکسن به حیوان خانگی شامل موارد زیر میشوند:
- افزایش احتمال تب کردن حیوانات
- کاهش اشتها و احساس ضعف و خستگی به صورت همزمان
- بروز اسهال و استفراغ پر حیوان
- تعریف شدید
- نفس نفس زدن حیوان
پیشنهاد میکنیم. جهت جلوگیری از بروز خطرات احتمالی پس از تزریق واکسن به حیوانات خانگی تا ۲۴ ساعت حیوان را تحت نظر بگیرید. ناگفته نماند فواید تزریق واکسن نسبت به عوارض آن بسیار بیشتر است. اینجا است که ضرورت تزریق واکسن به حیوانات خانگی مشخص خواهد شد.
در همین رابطه بخوانید: اهمیت واکسیناسیون دام
تعیین زمان تزریق واکسن حیوانات خانگی
دامپزشکان با در نظر گرفتن نوع پت، نوع واکسن، سن حیوانات خانگی، سابقه آنها و نحوه زندگی حیوانات برنامه منظمی را برای واکسیناسیون حیوانات تنظیم میکنند. زمان تزریق واکسن هر یک از حیوانات خانگی به شرح زیر است:
تزریق واکسن توله سگ
توله سگ حین شیر خوردن احتمال دارد آنتی بادی بدن مادر خود را دریافت کند. پس از هفته شش تا هشت زندگی توله سگ باید واکسنهای مختلف به بدن حیوان تزریق شوند. در این دوره حداقل ۳ واکسن در فواصل سه هفتهای به بدن توله سگ تزریق میشوند. دوز نهایی واکسن باید در ۱۶ هفتگی توله سگ تزریق گردد.
تزریق واکسن سگ بالغ
سگهای بالغ سالیانه تعدادی از واکسنهای خاص برای جلوگیری از بروز بیماری را دریافت میکنند. واکسنهای ویژهای که جهت جلوگیری از بیماری خاص تجویز شدهاند، هر سه سال یکبار به بدن حیوان تزریق میشوند.
تزریق واکسن بچه گربه
بچه گربه در طول زمان شیر خوردن آنتی بادی موجود در شیر مادر را دریافت کرده و از این طریق بدن خود را در برابر بیماری مقاوم میکند. وقتی بچه گربه به ۶ هفتگی برسد، لازم است واکسنهای مربوط به محافظت از بدن گربه به بدن بچه گربه تزریق گردد. دامپزشک میبایست در فاصله ۳ الی ۴ هفتهای دوزهای مختلف واکسن را به بدن بچه گربه تزریق کند.
تزریق واکسن در گربه بالغ
واکسیناسیون گربههای بالغ به صورت سالیانه انجام میشود. در حالت کلی حیوانات خانگی باید همواره زیر نظر دامپزشک باشند تا واکسیناسیون این حیوانات در زمان مناسب انجام گیرد.
نکات مهم در واکسیناسیون کردن حیوانات
حال که با ضرورت تزریق واکسن به حیوانات خانگی آشنایی پیدا کردید، چندین نکته مهم وجود دارند که پیش از واکسن زدن به پت باید در نظر بگیرید:
- برنامه منظمی را برای واکسن زدن به حیوانات خانگی در نظر داشته باشید.
- قبل از تزریق اولین واکسن بهتر است حیوانات خانگی را بیرون از خانه نبرید.
- واکسن زدن به بدن سگ و گربه شیرده یا باردار ممنوعیت دارد.
- تا ۱۴ روز پیش از واکسینه کردن حیوانات خانگی باید فرایند انگل زدایی از بدن حیوان انجام شود.
- پیش از تزریق واکسن به بدن حیوانات باید از سلامت کامل جسم حیوان اطمینان حاصل کنید. در واقع لازم است دامپزشک در این مرحله سلامت کامل جسمانی حیوان را تایید کند.
- احتمال دارد بدن پت نسبت به ترکیبات واکسن حساس باشد. پس تزریق واکسن زیر نظر دامپزشک باید انجام گیرد.
جمع بندی
در این مطلب در مورد ضرورت تزریق واکسن به حیوانات خانگی صحبت کردیم. حیوانات خانگی همچون انسان در معرض آلودگیها و بیماریهای مختلف قرار دارند. با انجام فرآیند واکسیناسیون بدن حیوانات خانگی نسبت به عوامل مهاجم خارجی مقاومت پیدا میکند.
از این رو با واکسینه شدن پت احتمال بروز بیماریهای مختلف و حتی مرگ حیوانات خانگی کمتر میشود. از طرفی دیگر واکسیناسیون احتمال انتقال بیماریهای خاص حیوانات به انسان را کمتر خواهد کرد.
افرادی که از حیوانات خانگی مراقبت مینمایند، میبایست در بازه زمانی منظم نسبت به واکسن زدن حیوانات خانگی اقدام کنند. شما میتوانید با مراجعه به مراکز دامپزشکی معتبر مثل مرکز دامپزشکی جامع کشور در مورد اهمیت تزریق واکسن در حیوانات خانگی اطلاعات بیشتری کسب کنید. همچنین از خدمات تزریق واکسن به پت در این مراکز بهرهمند شوید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره سامانه جامع دامپزشکی آی تی وت، با شماره 09357871280 در تماس باشید.