نحوه کار با سامانه صدور پروانه دامپزشکی
در این مقاله، به بررسی نحوه کار با سامانه صدور پروانه دامپزشکی و بیان اهمیت آن میپردازیم.
دامپزشکی نقش حیاتی در حفظ سلامت انسان و حیوان ایفا میکند. چرا که با تضمین سلامت حیوانات، میتوان از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان جلوگیری و به تولید غذای سالم و باکیفیت کمک کرد. از طرف دیگر، در صورت فعالیت افرادی غیر متخصص در این عرصه، اقدامات لازم جهت رسیدگی به حیوانات بهدرستی صورت نگرفته و بیماریها شیوع پیدا میکنند و حتی ممکن است جامعه با چالش مواجه شود.
اینجاست که پروانه دامپزشکی پا به عرصه میگذارد. صدور پروانه برای مراکز و افراد فعال در زمینه دامپزشکی، از جمله اقدامات انجام گرفته برای نظارت بر فعالیتهای این حوزه و ارتقای سطح بهداشت عمومی است. مدتی است که برای اخذ این جواز نیاز به مراجعه به یک سامانۀ خاص دارید؛ در این مطلب کار با این سامانه را میآموزید.
صدور پروانه دامپزشکی
صدور پروانه برای مراکز و افراد فعال در زمینه دامپزشکی، از سری اقدامات مراجع جهت نظارت بر فعالیتهای فعالان این عرصه و ارتقای سطح بهداشت عمومی است. با صدور پروانه، صلاحیت و تخصص افراد و مراکز فعال در این زمینه تأیید شده و از فعالیت افراد غیرمجاز و غیرمتخصص جلوگیری به عمل میآید.
همچنین، صدور پروانه به ایجاد یک نظام منظم و قانونمند در زمینه دامپزشکی کمک کرده و از بروز تخلفات و سوءاستفادهها جلوگیری میکند.
- مطلب پیشنهادی: لیست تجهیزات دامپزشکی
نحوه کار با سامانه صدور پروانه دامپزشکی
دریافت پروانه دامپزشکی، پروسهای نسبتاً پیچیده است که صبر و حوصله شما را طلب میکند. اولین گام جهت دریافت پروانه، اطمینان از دارابودن شرایط و تکمیل مدارک مورد نیاز است. پس از واردشدن به سامانه و طیکردن تمامی مراحل ثبت درخواست، میتوانید پروانه دامپزشکی خود را دریافت کنید. در ادامه نحوه کار با سامانه صدور پروانه دامپزشکی را به صورت مرحله به مرحله توضیح میدهیم.
شرایط لازم برای افراد متقاضی دریافت پروانه دامپزشکی
برای دریافت پروانه دامپزشکی، اول از همه باید از دارابودن تمامی شرایط، اطمینان حاصل کنید.
شرایط عمومی دریافت پروانه دامپزشکی به شرح زیر هستند:
- دارابودن تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
- داشتن سلامت جسمی و روانی و توانایی انجام کارهای مربوطه.
- عدم اعتیاد به مواد مخدر.
- نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر .
- دارابودن کارت پایان خدمت یا معافیت قانونی (ویژه آقایان).
- دارابودن حداقل دانشنامه دکترای عمومی دامپزشکی براي دامپزشكان.
- داشتن شماره عضویت در سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران.
- نداشتن سوء سابقه مؤثر صنفی و حرفهای بر اساس آراي قطعی هیئتهای بدوي و عالي انتظامي سازمان نظام دامپزشکی در زمان ارزشیابی.
- عدم اشتغال در دستگاهها و سازمانهای دولتی، مؤسسات آموزش عالی و نهادهای عمومی غیر دولتی.
- نداشتن هر نوع مجوز یا پروانه اشتغال از سازمانها و مراجع ذیصلاح.
مدارک لازم جهت ثبت درخواست
برخی از مدارک لازم جهت ثبت درخواست صدور پروانه دامپزشکی را در ادامه بیان میکنیم. گفتنی است، بعضی از این مدارک را در طی پروسه ثبت درخواست صدور پروانه باید تهیه کنید.
- كپي شناسنامه.
- دو قطعه عكس پرسنلي 4*3.
- گواهي عدم اعتياد.
- گواهي عدم سوء پيشينه كيفري.
- مدرک عدم سوء پيشينه حرفهای.
- صفحه اول مقالات علمی.
- کپی مدرك آموزشی یا گواهی موقت فارغالتحصیلی مقطع دکتری دامپزشکی حرفهای.
- رسید بانکی پرداخت مبلغ مربوط به ارزشیابی.
- كارت عضويت فعال نظام دامپزشكی.
- صفحه اول و آخر پایاننامه.
- کپی سند مالكيت يا اجارهنامه به همراه کد پیگیری معتبر.
- گواهي ارزشيابي از كميته ارزشيابي استان.
- رسيد بانكي پرداخت مبلغ تعرفه بازديد كارشناس.
- رسيد بانكي پرداخت مبلغ تعرفه صدور پروانه.
- پرداخت مبلغ تعرفه ابطال تمبر.
ثبت درخواست و نحوه کار با سامانه صدور پروانه دامپزشکی
پس از اطمینان از وجود شرایط و تکمیل مدارک مورد نیاز، باید مراحل زیر را طی کنید.
ابتدا با واردکردن نام کاربری و رمز عبورتان به سامانه الکترونیکی نظام دامپزشکی (ساندا)، وارد شوید. در صورت فراموشی رمز عبور، میتوانید از قسمت بازیابی رمز، رمز عبور جدیدی را تعریف کنید.
پس از واردشدن به سامانه، در قسمت پنل کاربری در خواست خود را که درخواست صدور پروانه است، انتخاب کنید. پس از انتخاب گزینه مذکور، لازم است اطلاعات درخواست شده را وارد نمایید.
در خواست شما پس از تکمیل اطلاعات، به مراجع مربوطه ارسال شده و در صورت تأیید آنها، نهایتاً پرونده درخواست به شما بازمیگردد تا هزینههای مربوط به کارشناسی را پرداخت کنید.
در این مرحله کارشناس مناسبی برای پرونده شما انتخاب میشود که او هم گزارش مربوطه را ثبت کرده و پرونده برای تأیید نهایی به کارتابل مدیر کل استان، ارسال میشود.
لازم به ذکر است، در صورت وجود نقص در پرونده، درخواست مجدداً به کارشناس بازمیگردد.
پس از تأیید مدیر کل، پرونده جهت پرداخت هزینه صدور پروانه به کارتابل شما ارجاع داده شده و در صورت پرداخت، درخواست صدور پروانه جهت دریافت تأییدیه نهایی، به کارتابل رئیس نظام دامپزشکی استان ارجاع داده میشود.
در آخر، پرونده تأیید شده توسط رئیس نظام دامپزشکی استان، برای صدور پروانه در درگاه ملی صدور مجوزها، به سامانه سماک ارسال میشود. در این مرحله، شما میتوانید با واردشدن به سامانه سماک، پرینت پروانه خود را دریافت کنید.
- در همین رابطه: اهمیت واکسیناسیون دام
- در همین رابطه: لیست داروهای دامپزشکی
جمع بندی
صدور پروانه دامپزشکی، از جمله اقدامات ضروری برای نظارت بر فعالیتهای این حوزه است. با استفاده از سامانه صدور پروانه دامپزشکی، شما میتوانید بهراحتی و بهصورت الکترونیکی برای دریافت پروانه دامپزشکی اقدام کنید.
سامانه جامع دامپزشکی ایران (Itvet) از سال 1402 با هدف سهولت در روند ارتباطات میان مشاغل فعال در زمینۀ دامپزشکی از جمله کلینیکها، پتشاپها، مراکز فروش خوراک دام و طیور و کسب و کارهایی از این دست آغاز به کار کرد. ما در تلاشیم تا با ایجاد یک بستر آنلاین مناسب، دسترسی به خدمات دامپزشکی را برای دامداران و صاحبان حیوانات خانگی سادهتر کنیم.
با ثبت نام در سایت ما و تکمیل فرمهای عضویت از خدمات ویژۀ آیتیوت بهرهمند شوید و برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارهتلفن: 09357871280 در تماس باشید!
پاسخ به چند سؤال متداول نحوه کار با سامانه صدور پروانه دامپزشکی
- چه کسانی میتوانند برای دریافت پروانه دامپزشکی اقدام کنند؟
فارغالتحصیلان رشته دکتری دامپزشکی که دارای شرایط لازم باشند، میتوانند برای دریافت پروانه دامپزشکی اقدام کنند.
- مدارک مورد نیاز برای انجام اقدامات اولیه ثبت درخواست پروانه دامپزشکی چه هستند؟
کپی برابر اصل مدارک تحصیلی، کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه، گواهی عدم سوء پیشینه، دو قطعه عکس پرسنلی و مدارک مربوط به محل فعالیت (مانند سند اجاره یا پروانه کسب)، برخی از مدارک مورد نیاز برای دریافت پروانه دامپزشکی هستند.
- هزینه صدور پروانه دامپزشکی چقدر است؟
هزینه صدور پروانه دامپزشکی، بسته به نوع پروانه درخواستی متفاوت است. میتوانید برای اطلاع از هزینه دقیق صدور پروانه، به سامانه صدور پروانه دامپزشکی مراجعه کنید.
- مدت اعتبار پروانه دامپزشکی چقدر است؟
مدت اعتبار پروانه دامپزشکی 5 سال بوده و پس از این مدت، باید تمدید شود.